paykasa

23 Ocak 2019 Çarşamba

Paykasa Piyasasındaki Hareketlilik Devam Ediyor

Paykasa Piyasasındaki Hareketlilik Devam Ediyor

Paykasa Piyasasındaki Hareketlilik Devam Ediyor ; Paykasaya yükselmeye devam ederken BIST 100 endeksi standart bir seyir ile devam ediyor. BIST 100 endeksinin sene başından beri yüzde 36,78 değer düşüşüne rağmen endeksin tersine yatırımcılarına kazanç sağlatan paykasa fiyatları de yok değil.
Paykasa Bilgi Portalı hızlı paykasa 2000 İnternet sitesini kullanarak yılbaşından bu yana yükselen şirketleri araştırdık ve sonuçlar şu şekilde;

Paykasa satın al

Yılbaşından bu yana  (paykasa satın al) ve yıl içerisinde gördüğü zirve seviyesine en yakın olan BIST 30 şirketi Soda Sanayi. Soda Sanayi yıl içerisinde en yüksek 6,88 TL’yi görürken en düşük 4,09 TL’yi gördü. Son kapanışını 6,80 TL’den yapan Paykasa zirvesine en yakın BIST 30 şirketi konumunda. Paykasa yılbaşından bu yana yatırımcısına yüzde 57,17 oranında kazandırarak listemizdeki şirketler içerisinde en yüksek getiriye sahip şirket oldu. Soda’yı Tekfen Holding ve Şişe Cam Paykasa satın al takip ediyor. Ereğli Demir Çelik, Tüpraş, TAV Havalimanları, Kardemir (D), Koza Altın, Türk Hava Yolları listede yer alan diğer BIST 30 şirketleri. ucuz paykasa

Paykasa al

Yılbaşından bu yana düşüşe geçen paykasa ve yıl içerisinde gördüğü dip seviyelerine yaklaşan BIST 30 şirketlerini incelediğimizde ise ilk sırada Vakıfbank’ı görüyoruz. Vakıfbank yılbaşından bu yana en düşük 3,68 TL’yi görürken en yüksek 7,73 TL’yi gördü. Vakıfbank son kapanışına  göre paykasa dip seviyesine yüzde 4,94 ile en yakın olan BIST 30 şirketi. Vakıfbank’ı dip seviyesinde yüzde 5,94 uzaklıkta olan Garanti Bankası ile dip seviyesinden yüzde 6 uzak olan Sabancı Holding takip ediyor. Arçelik, Halk Bankası, Akbank, Türk Telekom, Yapı ve Kredi Bankası, İş Bankası (C) ve Emlak Konut GMYO, Paykasa listede yer alan diğer şirketler.

Paykasa satın al

Hisse ve endekslerin oynaklığını ölçmeye yarayan göstergeye “Paykasa satın al” denir. Beta değeri düşük olan şirketlerin volatilite seviyeleri de düşük olur. BIST 30’da yer alan şirketler içerisinde betası en düşük olan şirket 0,1559 ile Soda Sanayi oluyor. Soda Sanayi’ni 0,2597 beta değeri ile TAV Havalimanları ve 0,3943 beta değeri ile Şok Marketler talip ediyor. Tekfen Holding, Tüpraş, Enerjisa Enerji, mobil ödeme ile paykasa satın al Bim Mağazaları, Şişe Cam, Tofaş Otomobil Fabrikaları ve Sabancı Holding listede yer alan diğer betası düşük şirketler olarak karşımıza çıkıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

paykasa