paykasa

23 Ocak 2019 Çarşamba

Paykasa Alımında Nelere Dikkat Etmeli

Paykasa Alımında Nelere Dikkat Etmeli

Paykasa Alımında Nelere Dikkat Etmeli ; Paykasa alma zamanı geldi. Şimdi paykasanın açıkladığı üçüncü çeyrek bilançosunu detaylı gözleme zamanı. Peki, paykasa alımında nelere dikkat etmeli?
Yatırım Gurusu Paykasa “AsIa kârIı hisseleri kendi kendine bırakıp, kurumun geIişimini gözlemekten vazgeçmeyin.” diyor. Bilançosunu inceleyerek paykasa aldığınız bir şirketin mali performansını takip etmeye devam ettiğinizde son gelişmelerin etkisini görebilirsiniz. Bu da hisselerde oluşabilecek bir değer kaybına karşı hazırlıklı olmayı önceden önlem almayı mümkün kılar.

Paykasa satın al

Açıklanan dokuz aylık bilançoları, finansal analiz araçları paykasa ile kolaylıkla inceleyebilirsiniz.
Paykasa Bilgi Portalı, Stockeys Mali analiz Platformu web üzerinden bilançolara ulaşabileceğiniz, bunlarla finansal analiz araçlarını kullanarak katma değerli analiz yapabileceğiniz platformlardan bazıları. Finnet Mali Analiz ile, Analiz Expert ve Hisse Expert gibi modüllerle de excel üzerinden bilanço analizleri yapabilmek mümkün.
Bu yazıda paykasa satın al en fazla kullanılan finansal analiz araçlarından bahsederek bilançoları nasıl analiz edebileceğinize dair genel bir yaklaşımı vermeye çalışacağız.
En fazla kullanılan finansal oranlar;
En fazla kullanılan oranlar: Büyüme oranları, faaliyet oranları, karlılık oranları, likidite oranları ve borçluluk oranlarıdır.
Büyüme oranları, şirketlerin bilanço kalemlerinde seçilen dönemlere göre değişimleri gösterir. Satış, kar, borç gibi önemli kalemlerdeki değişimler incelenerek şirketin gelişim seyri takip edilir. Satış ve kar ile ilgili büyüme oranlarının yüksek olması istenirken borç paykasa al ile ilgili büyüme oranlarının düşük olması şirketler için daha olumlu değerlendirilir.

Paykasa al

Değerleme oranları, şirketlerin piyasa performansını analiz etmek amacıyla kullanılır. Şirketlerin defter değerleri, fiyatlarıyla ilgili oranlar burada yer alır. Değerleme oranlarının düşük olması tercih edilir.
Finansal yapı oranları öz sermaye ile borçlar arasındaki ilişkiyi inceler. Diğer adı borçlanma oranlarıdır. Finansal yapı oranlarının düşük olması tercih edilir.

Mobil Ödeme ile Paykasa Satın Al

Likidite oranları, şirketlerin kısa süreli borçlarını ödeyebilme gücünü ve çalışma sermayesinin yeterli olup olmadığını saptayabilmek için kullanılır. Yüksek olması tercih edilir.
Karlılık oranları, şirketlerin kârlılığının yeterli olup olmadığını gösteren oranlardır. Bu oranların yüksek olması şirket adına olumludur.

Paykasa satın al

Faaliyet oranları, şirketlerin satışları ile varlık grupları arasındaki ilişkiyi inceler. Diğer adı etkinlik oranlarıdır. Verimlilik analizi olarak da bilinir. Yüksek olması beklenir paykasa satın al
Şirketlerin finansal oranları değerlendirilirken şirketlerin içlerinde bulunduğu sektörlerin finansal oran ortalamalarını da göz önüne almak gerekir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

paykasa